Als afsluiting van het eerste jaar op de Nederlandse Filmacademie, mocht ik samen met medestudenten een korte fictie scène maken.

Wij kozen voor een scène waarin een moeder afscheid neemt van haar dochter. Deze gaat studeren op het vasteland en verlaat daarom het eiland waar ze opgegroeid is. Ze kan niet wachten om de grote stad te zien en heeft niet door hoeveel moeite haar moeder met dit idee heeft. Voordat ze kan vertrekken, moeten zij en haar moeder nog wel even wachten op de boot. Om deze laatste momenten door te komen, gaan ze nog even snel kibbeling eten bij de viszaak in de haven. Hier zien ze langzaam maar zeker de boot dichterbij komen.

Deze scène werd volledig gefilmd in een studio. Dit betekende niet alleen dat er een viszaak nagebouwd moest worden, maar ook dat er door middel van visual effects een buitenwereld toegevoegd moest worden. Om preciezer te zijn, een haven met een boot die langzaam binnen komt varen. Dit is waar ik mijn steentje bij kon dragen. De gehele scène is gefilmd met een green screen op de plek van het raam. Hier kon later de achtergrond in gecompt worden.