De onechte karetschildpad

De onechte karetschildpad

De onechte karetschildpad is een zeeschildpad uit bijna alle grote wereldzeeën.

De wetenschappelijke naam van de onechte karetschildpad is Caretta caretta. De onechte karetschildpad is een carnivoor. Hij eet vooral krabben, kreeftachtigen, kwallen, vissen en garnalen. De onechte karetschildpad is een van de grootste en zwaarste zeeschildpadden ter wereld. Een onechte karetschildpad wordt 70 tot 130 kilo en het schild is dan 85 tot 100 centimeter. De onechte karetschildpad is bedreigd. Dat komt vooral doordat wilde dieren de eieren uit het nest graven en opeten, maar ook door de garnalenvisserij waarbij veel zeeschildpadden verstrikt komen te zitten in de netten. Er zijn ook veel onechte karetschildpadden aangespoeld in Nederland. Die werden dan bijna allemaal opgevangen door een dierentuin en later weer vrijgelaten. Je kan het verschil tussen een gewone en een onechte karetschildpad zien door de schubben. Als de schubben elkaar duidelijk overlappen is het een onechte karetschildpad. Is het schild volkomen glad, dan is het een gewone karetschildpad.

Reageren is niet mogelijk.