De woeste drieklauw

De woeste drieklauw

De woeste drieklauw is een weekschildpad uit de Verenigde-Staten.

Zijn wetenschappelijke naam is Apalone ferox.Hij wordt ongeveer 60 centimeter lang. Hij leeft in meertjes riviertjes of modderpoelen. Hij eet kreeftjes, vissen, amfibieën of zelfs watervogels. De bovenkant van het schild is vaak donker gekleurd, en de onderkant heel licht gekleurd. Zijn poten zijn gemaakt om te zwemmen, want er zitten grote zwemvliezen aan. Hij heeft een lange neus zodat hij als hij zwemt nog steeds kan ademen, hij gebruikt zijn neus dus als een snorkel. Hij lijkt veel op de Afrikaanse drieklauw, maar de Afrikaanse drieklauw wordt groter. De woeste drieklauw is een heel druk dier als je bij hem in de buurt komt kan hij heel agressief reageren. Hij brengt het meest van de dag door onder de modder.
Deze schildpad is heel agressief en dus niet echt geschikt om te houden als huisdier.

Reageren is niet mogelijk.