De Nieuw-Guinese tweeklauw

De Nieuw-Guinese tweeklauw

Deze schildpad behoort tot de bijtschildpadden en komt vrijwel nooit boven water.

Zijn naam komt van zijn zwemvliezen daar steken duidelijk twee klauwen uit. Hij heeft poten met zwemvliezen daarmee kan hij hard zwemmen. De Nieuw-Guinese tweeklauw kan zijn zwemvliezen op twee manieren bewegen: als hij gewoon op zijn gemak zwemt beweegt hij ze synchroon, maar als hij op de vlucht is kan hij ze om en om gebruiken (links-rechts-links-rechts). Hij leeft in Australië en nieuw Guinea.  hij eet vis slakken maar ook planten.

Reageren is niet mogelijk.