De gangesdrieklauw

De gangesdrieklauw

De gangesdrieklauw is een weekschildpad uit Azië.

De wetenschappelijke naam van de gangesdrieklauw is Nilssonia gangetica. De gangesdrieklauw is één van de grootste zoetwaterschildpadden ter wereld. De schildlengte kan oplopen tot wel 96 centimeter. De gangesdrieklauw komt voor in de landen Bangladesh, India en Nepal. Je kan de gangesdrieklauw tegenkomen in grote diepe wateren met een modderbodem. Ook heeft hij een voorkeur voor troebel water. De gangesdrieklauw is heel erg sterk aan water gebonden. Hij komt er namelijk alleen maar uit om eieren te leggen. Op het menu staan weekdieren, visse, amfibieën, insecten, aas en zelfs watervogels. Naast al dat vlees staan er ook waterplanten op het menu. De jongere gangesdrieklauwen hebben kleine stekels op hun rug. Naarmate ze ouder worden verdwijnen die geleidelijk.

Reageren is niet mogelijk.