De chitra chitra

De chitra chitra

De chitra chitra is een weekschildpad uit Indonesië, Maleisië en Thailand.

De naam is afgeleid van de wetenschappelijke naam van de chitra chitra. Dat is namelijk Chitra chitra chitra. Hij kan zo’n 1,4 meter lang en 1 meter breed worden en is daarmee een van de grootste weekschildpadden ter wereld. Het gewicht van de chitra chitra kan oplopen tot boven de 100 kilo stijgen. De chitra chitra leeft alleen in rivieren, en vanwege de grootte alleen heel brede rivieren. Het menu van de chitra chitra bestaat uit tweekleppigen, krabben en vissen. Zwemmende vissen worden gevangen door een supersnelle aanval vanuit een schuilplek. Je kan de chitra chitra vinden in langzaamstromende wateren. De chitra chitra is heel erg bedreigd en staat op de lijst van de 25 meest bedreigde schildpadden soorten ter wereld.

Reageren is niet mogelijk.