De Arrauschildpad

De Arrauschildpad

De arrauschildpad is een lid van de familie podocnemididae.

De wetenschappelijke naam van de arrauschildpad is Podocnemis expansa. De schildlengte kan oplopen tot wel 90 centimeter. Mannetjes blijven echter kleiner. Zij worden maar 40 tot 50 centimeter lang. Het vrouwtje is de grootste moerasschildpad van Zuid-Amerika. De arrauschildpad komt voor in Zuid-Amerika in de landen Colombia, Venezuela, Guyana, Ecuador, Brazilië, Peru en Bolivia. Je kan de arrauschildpad vinden in stroomgebieden van rivieren. Vooral die van de Amazone en de Orinoco. Het menu van de arrauschildpad bestaat uit waterplanten, waterplanten en nog meer waterplanten. De arrauschildpad is dus een herbivoor. De arrauschildpad is sterk aan water gebonden. Hij komt er bijna nooit uit, omdat hij dan gemakkelijk te vangen is door vijanden. Dit is voor de volgroeide vrouwtjes geen probleem, want niet veel dieren kunnen een schildpad van bijna een meter aan.

Reageren is niet mogelijk.