De Chinese driekielschildpad

De Chinese driekielschildpad

De Chinese driekielschildpad is een moerasschildpad uit Azië.

De wetenschappelijke naam van de Chinese driekielschildpad is Mauremys reevesii. Het schild kan ongeveer 15-20 centimeter lang worden. De Chinese driekielschildpad komt voor in de landen China, Japan, Korea, Oost-Timor en Taiwan. Het menu van de Chinese driekielschildpad bestaat uit insecten, visjes en andere kleine waterdiertjes, maar ook waterplanten en fruit worden gegeten. In de zomer kan je de Chinese driekielschildpad vinden in warmere wateren zoals moerassen. In de winter houdt de schildpad een winterslaap. Als hij dat doet, verstopt hij zich in de modder door zichzelf te begraven onder modder.

De Chinese driekielschildpad is erg bedreigd. Dit begon met de bescherming van de roodwangschildpad. Daardoor gingen alle importeurs over op andere schildpadden zoals de onechte landkaartschildpad, de geelwangschildpad en dus de Chinese driekielschildpad. De Chinese driekielschildpad was het populairste van de drie. Dat komt omdat deze zo makkelijk te houden is, omdat ze snel wennen, totaal niet agressief zijn en vooral omdat ze helemaal niet duur zijn om op te kopen.

De Chinese driekielschildpad is een erg populair huisdier. Heb je zelf een Chinese driekielschildpad als huisdier en wil je meer weten over hoe je het moet verzorgen? Ga dan naar deze site: eznc.org

Gelinkt aan deze pagina:
Roodwangschildpad:
Onechte landkaartschildpad:
Geelwangschildpad

Reageren is niet mogelijk.