De callagurschildpad

De callagurschildpad

De callagurschildpad is een moerasschildpad uit Thailand en Indonesië.

Zijn wetenschappelijke naam is Batagur borneoensis. Hij wordt ongeveer 55 centimeter lang. De vrouwtjes zijn (zoals bij veel schildpadden)groter dan de mannetjes. Het voedsel bestaat uit planten, maar heel soms ook vlees. Kleine callagurschildpadjes eten wel vlees maar niet zoveel.Je kan ze vinden in meren en rivier, maar ook in zeeën dat is heel raar voor een moerasschildpad. Hij zet zelfs zijn eieren af op de plek waar zeeschildpadden dat ook doen. Deze schildpad is bijzonder omdat hij tijdens de paartijd van uiterlijk veranderd: de nek wordt wit en zijn snuit wordt rood, dat is heel raar voor een schildpad. Deze schildpad staat op de lijst van de 25 meest bedreigde schildpaddensoorten ter wereld.

Reageren is niet mogelijk.