De sterschildpad

De sterschildpad

De sterschildpad is een landschildpad uit het zuiden van Azië.

De wetenschappelijke naam van de sterschildpad is geochelone elegans. Sterschildpadden worden maximaal 38 centimeter. De sterschildpad leeft in India, Sri Lanka en een klein deel van Pakistan. De naam komt van de tekeningen op het schild. De sterschildpad is een herbivoor: hij eet alleen maar planten en fruit. je kan de sterschildpad vinden in bossen, graslanden en halfwoestijnen, want hij houdt niet erg van droogte. De sterschildpad is een van de weinige landschildpadden die ook best vaak in het water te vinden is.

Reageren is niet mogelijk.