Schneiders gladvoorhoofdkaaiman

Schneiders gladvoorhoofdkaaiman

Schneiders gladvoorhoofdkaaiman is een kaaiman uit Zuid-Amerika.

De wetenschappelijke naam van Schneiders gladvoorhoofdkaaiman is Paleosuchus trigonatus. Hij is één van de kleinere krokodillensoorten met zijn lengte van maximaal 2 meter lang. Schneiders gladvoorhoofdkaaiman komt voor in de landen Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Peru, Suriname en Venezuela. Je kan Schneiders gladvoorhoofdkaaiman vinden in een groot gebied rond een rivier. De gladvoorhoofdkaaiman is niet erg aan water gebonden en leeft het grootste deel van de dag gewoon op het land. In tegenstelling tot andere krokodillen heeft SChneiders gladvoorhoofdkaaiman geen behoefte aan zonplekken. Hij vindt zonnen namelijk helemaal niet fijn. Schneiders gladvoorhoofdkaaiman is familie van de Cuviers gladvoorhoofdkaaiman. Hetgene wat het verschil maakt is het leefgebied. Cuviers gladvoorhoofdkaaiman leeft zuidelijker, omdat hij beter tegen kou kan.

Het menu van Schneiders gladvoorhoofdkaaiman bestaat uit reptielen, slangen, zoogdieren zoals paca’s en vogels. Ook worden er een heel klein beetje vissen en waterslakken gegeten. Dit is in tegenstelling tot veel andere krokodillen waarvan dat de meest voorkomende maaltijden zijn. Volgroeid heeft Schneiders gladvoorhoofdkaaiman bijna geen vijanden. Alleen hele grote, sterke zoogdieren zoals jaguars kunnen hem aan. Dit was echter anders toen ze nog klein waren. Toen werd er volop op ze gejaagd door reptielen en slangen.

Schneiders gladvoorhoofdkaaiman is totaal niet bedreigd. Dit komt door osteodermen in de huid. Dit zijn harde stukken die er voor zorgen dat het onmogelijk is om van de huid krokodillenleer te maken. Hierdoor leven er nu nog ruim een miljoen Schneiders gladvoorhoofdkaaimannen op de wereld.

Reageren is niet mogelijk.