De Siamese krokodil

De Siamese krokodil

De Siamese krokodil is en krokodil uit Azië.

De wetenschappelijke naam van de Siamese krokodil is Crocodylus siamensis. De Siamese krokodil bereikt een gemiddeld formaat voor krokodillen. Hij kan namelijk maximaal 4 meter lang worden. De Siamese krokodil komt voor in de landen Cambodja, Laos, Maleisië, Myanmar, Thailand, Vietnam en Indonesië. Je kan de krokodil vinden in langzaamstromende wateren zoals rivieren, meren en moerassen. Het menu van de Siamese krokodil bestaat voornamelijk uit vis. De Siamese krokodil eet soms ook andere dieren zoals amfibieën, reptielen en soms zelfs kleine zoogdieren.

Waar komt de naam ‘Siamese’ vandaan? De naam slaat op het gebied waar hij voor het eerst is gezien en beschreven. Dat was in een deel van Thailand. Dat deel heette toen Siam. Het was dus de krokodil uit Siam. De Siamese krokodil.

De Siamese krokodil is, zoals veel andere krokodillen, bedreigd. Er is niet veel over deze krokodil bekend dus we kunnen niet peilen hoe ver en hoe acuut de bedreiging is. Het aantal in het wild levende Siamese krokodillen wordt geschat op 5000. Dit is niet zeker, want in Cambodja wordt het aantal Siamese krokodillen geschat op 50 tot 4000.

Reageren is niet mogelijk.